Google AdWords” is a term that I think everyone has heard. One can get the definition of the term on Google. In simple words, AdWords is a marketplace, where anyone can promote the business through keywords. The whole Google Adwords works on Keywords. A keyword is a word or sentence. If you use the best keywords in your Ads, your Ad will appear at the top in Google and it will appear first and easily to the users. Now, one gets an idea about AdWords. Below are the AdWords Interview Questions with answers:

 

Q1. Google AdWords shows our ads on which platform?

Ans: Google AdWords shows our ads on the Google Display Network. The Display Network is a collection of websites including specific Google websites like Google Finance, Gmail, Blogger, and YouTube, that show ads. This network also includes mobile websites and apps.

 

Q2. How many types of biddings are there in Google AdWords?

Ans: There are 3 types of bidding in Google Adwords: CPC(Cost per Click), CPM(Cost per 1000 Impressions), and CTR (Click through Rate.)

 

Q3. If I want to run ads for Shoes, which type of ad should I run?

Ans: If you want to run ads for Shoes, you can go for Image or Video Ads.

 

Q4. How many types of Keywords are in AdWords?

Ans: There are 5 types of Keywords in AdWords: Exact Match, Broad Match, Broad Match Modifier, Phrase Match, and Negative Match.

 

Q5. What is CTR?

Ans: CTR stands for Cost through Rate. It is a ratio showing how often people who see your ad or free product listing end up clicking it. CTR can be used to gauge how well your keywords and ads, and free listings, are performing.

 

Q6. What is Ad Group in Google AdWords?

Ans: An Ad Group in Google AdWords contains one or more ads that share similar targets. Each of your campaigns is made up of one or more ad groups. Use ad groups to organize your ads by a common theme. For example: try separating ad groups into the different product or service types you offer.

 

Q7. What are Ad Extensions?

Ans: Ad Extensions are additional pieces of information that expand your advertisement to make it more useful to users. Ad extensions typically include telephone numbers, additional links from your website, seller reviews.

 

Q8. Can I choose a specific Mobile Operating System to show my Ad in a Display Ad?

Ans: Yes you can choose a specific Mobile Operating System to show your Ad in a Display Ad.

 

Q9. How many Characters can we have in Description Line 2nd?

Ans: We can have 90 Characters in Description Line 2nd.

Q10. What is CPA?

Ans: CPA stands for Cost Per Action and is sometimes called Cost Per Acquisition.  It is a metric that measures how much your business pays in order to attain a conversion.

 

Q11. If I want to run an ad for a Clothing brand which Bidding should I choose?

Ans: If you want to run an ad for a Clothing brand then you should choose CPC(Cost per Click) bidding.

 

Q12. What is A/B Testing?

Ans: A/B testing in Google Ads is a process that refers to comparing two ads that are different in some aspects and determining which one outperforms the other one.

 

Q13. I want to limit the number of times an ad appears to the same unique user on the Display Network, what will I do?

Ans: If you want to limit the number of times an ad appears to the same unique user on the Display Network, you have to use Frequency Capping in Google Ads.

 

Q14. What are ads using images and videos shown?

Ans: The ads using images and videos are shown as Display Ads.

 

Q15. For Direct Response for Marketing, which is the ideal Bidding Model?

Ans: For Direct Response for Marketing the ideal Bidding Model is CPC (Cost Per Click).

 

Q16. Which Bidding Model Allows Advertisers to Pay by The Conversion?

Ans: Google now allows Advertisers to Pay For Conversions (PFC) bidding.

 

Q17. What is Geo-Targeting?

Ans: Geo-Targeting is the practice of delivering different content or advertisements to consumers based on their geographic locations.

 

Q18. What is the difference between Interest and Behavior Targeting?

Ans: Interest Targeting allows you to get your ad in front of people based on their interests, tastes, and life events whereas Behavior Targeting allows you to refine your existing audiences and discover new audiences that are similar to your target audience.

 

Q19. What is Quality Score in AdWords?

Ans: Quality Score in AdWords is Google’s rating of the overall user experience that your ads and landing pages provide when users search for your keywords.

 

Q20. How many types of Video ads are there in AdWords?

Ans: There are 6 types of Video ads: Skippable in-stream ads, Non-skippable in-stream ads, In-feed video ads, Bumper ads, Outstream ads, and Masthead ads.